0573 - 258 258   

Deventerweg 41 - Laren

Het Meistershuus

 

Het huis van het schoolhoofd, dat was niet zomaar iets. Zeker in de jaren ’30, toen dit charmante huis ontworpen en gebouwd werd. De Hoofdmeester genoot aanzien in het dorp, en diens woning moest dan ook dezelfde waardigheid uitstralen. Het huis is gebouwd in een tijd waarin het nog gebruikelijk was dat architecten exterieur en interieur duidelijk met elkaar verbonden.
De huizen uit de jaren ’30 zijn bijzonder geliefd. Dat komt door de combinatie van strakke lijnen en fijn-uitgewerkte details; details in het metselwerk, maar ook details als een fijn hoekje, een nis, een rond raam... Kenmerkend is ook balans tussen de ruimtes onderling; de kamers zijn royaal en toch gezellig. Het Meistershuus is tevens goed geïsoleerd, waardoor het een fijn en behaaglijk familiehuis is.

De echte jaren ’30-woningen zijn schaars; een huis als deze is dus een ware trouvaille. Het kleurgebruik is complementair aan het karakter van het huis; elegant, en toch warm en gezellig. Alle elementen bij elkaar maken dit huis zeer de moeite waard.

 

Vanaf de Deventerweg torent de woning boven de haag uit. Statig en voornaam. De oprit is riant, met een royale carport die ruimte biedt aan drie auto’s.

 

De bijzondere architectuur en de royale opzet maken dit huis tot een echt familiehuis. Het is heerlijk toeven in het Meistershuus!

Indeling begane grond:

De hal is een ruimte op zichzelf, en dat komt door de originele elementen die zo schitterend bewaard zijn gebleven: het originele tegelwerk, die zelfs doorloopt in de wc; het halbankje met daarachter de verwarming; de opgang naar de bovengelegen etages, waarbij de trap geheel in stijl is opgetrokken. Vanuit de gang is er toegang tot de eetkamer, de en suite-woonkamer en de keuken.

De eetkamer is te scheiden van de living door de originele schuifdeuren met glas-in-loodraampjes. Vanuit de eetkamer rondom uitzicht op de voortuin. De eetkamer en living delen een prachtige houten parketvloer, die het monumentale karakter van het huis mooi benadrukt.
In de living twee zithoeken, met in de grote zithoek, een schitterende kachel. De schouw is dan ook een origineel element in de kamer, met marmer en de zo typerende horizontale belijning. De kamer heeft een indrukwekkend uitzicht op de tuin en de achtergelegen weidegronden, en grenst aan een heerlijk zonneterras.
De keuken is te bereiken vanuit de hal, en is enige jaren terug volledig gerenoveerd. En hoe! Een heerlijke, landelijke leefkeuken is het resultaat geweest. De combinatie van licht houtwerk, zwarte Portugese tegeltjes en een natuurstenen blad maken de keuken tot een gebalanceerd, maar vooral ook heel erg gezellig geheel.

Vanuit de keuken toegang tot de royale kelder. Altijd koel en op constante temperatuur, dus ideaal voor de aanleg van een wijnkelder, of om de groenten uit eigen moestuin te bewaren. Aansluitend de bijkeuken. Een fijne ruimte waarin de wasmachine en droger kunnen staan, maar waar ook de tuiniersplunje een plekje heeft. Vanuit de bijkeuken zijn zowel de achtertuin als de garage te bereiken.

De garage biedt ruimte voor een auto, fietsen en een grote werkbank. Kortom, een echte klusser kan hier zijn/ haar hart ophalen.

 

1e verdieping:

Eerste verdieping

De trapopgang heeft een tussenbordes, waar vanuit toegang tot de werkkamer. Dit is ook een sprekend voorbeeld van deze geïntegreerde vorm van architectuur; het tussenbordes geeft net de charme aan deze ruimte. De grote werkkamer is gesitueerd boven de garage en de lichtval komt door een royaal dakraam en het ronde kiepraam aan de voorzijde van het huis. Bergruimte genoeg, want de werkkamer beschikt over hoge knieschotten met een kastdeur. In de inbouwkast staat de CV-ketel.

 

Via de opgang de overloop. Daaraan grenzen drie slaapkamers en de badkamer.
De badkamer is direct rechts van de trap en beschikt over een douche, bad en een wastafel. Het grote raam biedt een schitterend uitzicht over de tuin en achterliggend gebied.
De ouderslaapkamer (Master Bedroom) is een heerlijke lichte kamer met een balkon en hetzelfde fabelachtige uitzicht als de badkamer. De grote vaste kasten en de inbouwkast bieden een zee aan bergruimte.
Aan de andere kant van de overloop twee slaapkamers: een kleinere en een grote. Beide kamers liggen aan voorzijde van het huis en hebben ruime inbouwkasten en grote ramen. De typische jaren ’30-detaillering is hier ook weer goed te zien in de plafonds, trapopgang naar de zolder en het houtwerk.

2e verdieping:

De zolder is een volwaardige kamer en die -net als de rest van de woning- goed geïsoleerd is. Heerlijk licht, door twee royale dakramen en door het kleine raampje aan de voorgevel. De zolder heeft -naast inbouwkasten- nog een berggedeelte, dat desgewenst ook nog als kamer dienst kan doen.

 

Algemeen:

- Bouwjaar          : 1938

- Onderhoud      : Goed

- Isolatie              : Dakisolatie en nagenoeg geheel dubbele beglazing

- CV-ketel            : Remeha HR-combiketel (2018)

 

Inhoud                                  : 881 m³

Woonoppervlakte                : 209 m²

Overig inpandige ruimte    : 29 m²

Perceeloppervlakte            : 1.884 m²

Energielabel                        : klasse G

Aanvaarding                                    : in overleg

 

Deze woning is voorzien van Woongarantiekeuring alsmede een energielabel. Indien koper een verzekering wenst af te sluiten tegen verborgen gebreken, "de woonhuisgarantie", dient hij dit voor de overdracht schriftelijk bij verkopende makelaar kenbaar te maken.

 

 

Prijs                                       : € 595.000, = k.k.